Uczta wiosenna
Na ogromnej drewnianej tacy ułożę pięknie wymyte świeże marchewki, których się nie skrobie, tylko czyści szczoteczką do zębów, obok rzodkiewki, kalarepki z zielonymi listkami, obok cały kalafior i przepiękne zielone ogórki. Każdy z uczestników biesiady otrzyma mały nożyk i talerzyk. W sosjerkach będzie majonez ze szczypiorkiem oraz dość gęsty twarożek z pieprzem i papryką.
Marchewka maczana w twarożku jest daniem wykwintnym i malowniczym. A kalafior z majonezem to zupełne odkrycie kulinarne.
Fuczki
-
300 dkg kapusty kiszonej
1 szklanka mąki pszennej
1 jajko
3/4 szklanki mleka
kminek, majeranek, sól, pieprz
Kapustę posiekać, zrobić ciasto i wymiesz...
2 dni temu


Mam dosyć tej zimy, a propozycja :"Uczta wiosenna" wyśmienita:-)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie