piątek, 11 listopada 2016

Zestawy do bufetu

I
Kanapki na bułce, ciemnym i jasnym chlebie; sałatka z różnych warzyw gotowanych; ciasto; herbata; mleczko karmelowe lub galaretka
II
Korki lub kulki z sera, do nich słone paluszki; zupa rybna lub cebulowa, podana w miseczkach, ostro przyprawiona; drobne ciasteczka, herbata
III
Miękki twaróg, starannie utarty z drobniusieńko pokrajanym czosnkiem i solą; słone paluszki, które się w nim macza; sałatka z zielonego groszku, kiszonego ogórka, jajka, z rybą gotowaną lub kurczakiem, polana majonezem; gołąbki z ryżem w sosie pomidorowym albo kapusta gotowana z pieczarkami albo z dodatkiem tego co jest - mięsa, wędliny, doprawiona przecierem pomidorowym; pieczywo; ciasto; herbata
IV
Kanapki z masłem roślinnym utartym z zieleniną; sałatką ziemniaczana z rybą gotowaną (smażoną),ogórkami, jabłkiem; placek leniwy lub cebulowy; mus jabłkowy; ciastka; herbata

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz